Ευθύμιος Αρβανιτίδης DDS, MSc

portfolio-photo-1

Ευθύμιος Ν. Αρβανιτίδης

Ο Ευθύμιος Αρβανιτίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα όπου μετείχε της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης. Αποφοίτησε το 2003 από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Δράμας με βαθμό “άριστα” πετυχαίνοντας την εισαγωγή του στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απ’ όπου το 2009 έλαβε το πτυχίο του με βαθμό “Λίαν Καλώς”.


Το 2010, έχοντας ολοκληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις με θητεία στο 412 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Ξάνθης και στη Νέα Σάντα του Κιλκίς ως χειρουργός οδοντίατρος, έγινε δεκτός από το Πανεπιστήμιο του Bristol (University of Bristol, UK) σε μονοετές πρόγραμμα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης για νέους οδοντιάτρους (Dental Foundation Training, Exeter Scheme, South West Deanery). Ταυτόχρονα, προσελήφθη κατόπιν συνέντευξης και εργάστηκε ως χειρουργός οδοντίατρος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS, UK). Κατά την περίοδο 2009-2011 υπήρξε μέλος του Βρετανικού Οδοντιατρικού Συνδέσμου (British Dental Association) και της Βρετανικής Περιοδοντολογικής Ομοσπονδίας (British Society of Periodontology).


Το 2011, μετά από διήμερη συνέντευξη, έγινε δεκτός στο τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ακαδημαϊκού Κέντρου Οδοντιατρικής του Amsterdam (ACTA, Netherlands), όπου εξειδικεύτηκε στην Περιοδοντολογία και τα Οδοντικά Εμφυτεύματα. Το παραπάνω πρόγραμμα είναι πανευρωπαϊκό και ένα από τα δεκαέξι αναγνωρισμένα κέντρα για μετεκπαίδευση στην Περιοδοντολογία – Εμφυτευματολογία και οδηγεί στη λήψη διπλώματος αναγνωρισμένου από την Ευρωπαϊκή Ένωση Περιοδοντολογίας (European Federation of Periodontology)


Από το 2013-2014 εργάστηκε ως περιοδοντολόγος στην Κλινική για Περιοδοντολογία στο Rotterdam, Netherlands. Έλαβε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα εξεταζόμενος στο σύνολο της κλινικής και ερευνητικής του δραστηριότητας τον Ιούνιο του 2014. Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος, διεξήγαγε κλινική έρευνα σε ασθενείς με βαριά περιοδοντική νόσο και μελέτησε την επίδραση της περιοδοντικής θεραπείας στα αιμοπετάλια και τη θρόμβωση. Τα αποτελέσματα της έρευνας που εκπόνησε παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο 44o Ετήσιο Συνέδριο της Ελβετικής Περιοδοντικής Εταιρείας το Σεπτέμβριο του 2014 και έτυχαν δημοσίευσης στο Thrombosis Journal το Φεβρουάριο του 2017.


Υπήρξε ενεργό μέλος της Ολλανδικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας την περίοδο 2011-2014, ενώ έγινε και παραμένει ενεργό μέλος της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας από το 2015.